top of page

Hoe Corona-proof wedstrijden organiseren?

17 juli 2020

In augustus gaat de basketbalcompetitie opnieuw van start. Om de wedstrijden zo coronaproof mogelijk te laten doorgaan, vragen we enkele inspanningen van onze clubs, spelers, coaches, scheidsrechters én supporters. Samen houden we het veilig!

Maatregelen voor clubs (bekijk het filmpje

Aan de clubs vragen we om een corona-coördinator aan te stellen. Hij of zij kan intern de nodige maatregelen initiëren, coördineren en opvolgen. Welke maatregelen clubs juist moeten nemen om de wedstrijden zo veilig mogelijk te laten doorgaan, ontdek je in deze leidraad

De maatregelen omvatten o.a. om samen met de zaaluitbater duidelijke richtlijnen aan te brengen in de sporthal en de gebruikte kleedkamers en materialen grondig te reinigen en ontsmetten voor elk gebruik. In een handige checklist kunnen clubs nagaan welke punten ze kunnen afvinken. 


Maatregelen voor supporters (bekijk het filmpje

Eén van de meest in het oog springende maatregelen is om het aantal bezoekende supporters sterk te beperken. Omdat er enerzijds een beperking is ingesteld door de Vlaamse Overheid en anderzijds om supportersgroepen zo weinig mogelijk te mengen, vragen we dat de bezoekende ploeg slechts 12 supporters laat meereizen. Enkel indien de thuisclub vooraf akkoord gaat en duidelijk communiceert hoeveel bezoekers er welkom zijn, kunnen meer supporters toegelaten worden. Supporters zullen in de sporthal hun mondmasker moeten aanhouden. 


Maatregelen voor spelers, coaches, officials (bekijk het filmpje)

Ook spelers, coaches, scheidsrechters en tafelofficials zullen met hun mondmasker naar de wedstrijd moeten komen. Tijdens de opwarming en wedstrijd moet uiteraard geen mondmasker gedragen worden. Daarnaast vragen we om de tijd in de kleedkamer te beperken en indien mogelijk thuis al de wedstrijdkledij aan te doen. 

bottom of page